malawi2010.reismee.nl

Wow! Now we're really in Malawi!

Moni vrienden en familie,

Hier ons eerste bericht uit Malawi!
Een paar eerste indrukken:
-wow, we zijn in het journaal beland... het is echt arm hier
-stoffig hier
-we zijn echt de enige muzungu's(blanken) hier!
-vet gastvrije mensen

Na een lange maar goede reis waren we zaterdag om ongeveer 13.00uur in Lilongwe aangekomen op het vliegveld. We waren erg moe en we wisten dat we nog 6 uur moesten rijden in een busje, dus we wilden het liefst zo snel mogelijk gaan rijden zodat we konden slapen.
Maar de Malawianen vonden dat we wat van Lilongwe moesten zien en lieten ons het standbeeld en het graf van hun vorige president zien, daarna werden we meegesleurd naar een verlovingsfeestje, waar de kinderen op ons afstormden. Na lang gedanst en op zn Afrikaans gefeest te hebben, gingen we dan eindelijk opgepropt in 2 busjes naar Blantyre. De laatsten lagen pas om 3uur snachts in bed...

Zondags gingen we naar de kerk van pastor Alex. Wow wat een enthousiasme! Daar kunnen we in Nederland wat van leren! Heerlijk hoe zij zingen en dansen voor God!
Wij hebben zelf voor in de kerk een dansje gedaan, wat erg aansloeg.
Na de kerk hebben we nog met de kinderen gespeeld en gezongen en voor we het weten was het alweer donker (Om 18uur al!) en dan kun je ook echt niets meer doen.

- Jaap en Ilona slapen bij James en Hannah (een klein huisje, maar wel met elektriciteit, wc en tv)
- Edwin en William slapen in een dorpje naast Blantyre bij Mike (met een gat als wc en geen electriciteit)
- Erwin en Steven slapen bij pastor Benson (een groot huis met een muur eromheen en wel electriciteit, wc en tv)
-Johanna, Anneke, Jacobine en Marlies slapen bij pastor Alex (de dominee van onze kerk in een groot huis, maar zonder elektriciteit en met een gat als wc en een emmer water als douche in de buitenlucht)

De afgelopen 2 dagen hebben we al sportministry gedaan. Echt wonderbaarlijk hoeveel kinderen hier op af komen, wel zo'n 200-300 kinderen per keer! We doen daar voetbal en spelletjes met de kleine kinderen en ook spelen we telkens voetbal tegen een plaatselijk voetbalteam. We zijn best goed met zn tienen!
In de pauzes doen we een dramastuk en geeft iemand zijn getuigenis. Tot nu toe sprak dit erg aan en we hebben zelfs voor mensen mogen bidden die hun hart aan God wilden geven.

Verder gaat het goed met iedereen, we zijn nog steeds een hecht team en voelen God echt nabij! We zien gewoon dat God aan het werk is door ons heen!
Voor de ene is het leven in Afrika erg ontstressend (als dit een woord is;)) , de ander kan wat slechter tegen al het te laat komen (gisteren begonnen we zo'n 4 uur later dan gepland!), maar de sfeer zit er goed in.

We vinden het erg leuk dat jullie ons volgen via de site en genieten van jullie medeleven en reacties op de site! Dankjulliewel voor jullie gebeden!

Tot schrijvens!

Het Malawi team

johan en gerda valster

wij zitten in Italie, en zijn vandaag in cesena een dorp met een prachtige bibliotheek. van reineke kregen we een smsje dat er nieuws op het blog was dus direct gaan zoeken naar internet mogelijkheid. die was er hier in de bibliotheek, het had wel wat voeten in aarde maarja, naast ons zit een afrikaanse student! geweldig om jullie blog te lezen, ik zal niets meer zeggen over onze sta wc op de camping! wat super dat er zoveel kinderen op jullie activiteiten afkomen en dat God door jullie en hen werkt! wat een groot God hebben wij, Hij zij geprezen voor dit fantastische stukje werk wat jullie mogen doen. Dat jullie als voetbalteam het ook best goed doen is natuurlijk ook leuk. jullie dansje voor in de kerk, vonden de mensen het lachwekkend, de afrikaners kunnen zo prachtig dansen dan wordt ons dansen snel gestuntel. We bidden en danken elke dag voor jullie. we gaan nu de foto s bekijken en genieten zo met jullie mee. Gods zegen en nabijheid in al jullie activiteite. de vader en moeder van Edwin

jonathan en jeanine

heeeej toppers!

wat super tof jullie verhalen te lezen!
watn andere cultuur jé ;)

veel succes en have fun!

we bidden voor jullie!

jona en nean

Reineke

Hahaha edwin een gat in de grond als wc en geen elektriciteit !
Je bent een held!
Geweldig om de verhalen te lezen!
Ik ben vreselijk trots op je!
Geniet er van lieve broertje van me!

fam van Loon

Hey Jacobine en alle anderen,
Fijn om jullie zo te kunnen volgen, we genieten van jullie verhalen. Een klein beetje op z'n afrikaans leven moet niet zo vreemd zijn voor jou maar dit klinkt toch nog iets soberder dan Eldoret. We leven met jullie mee en bidden voor jullie werk en open harten voor de kinderen en mensen in Malawi. Groeten van ons uit Delwijnen

Matthijs, Sandra, Rhodé en Fébe

Wow zeg! 200-300 kinderen in één keer! Dat is mooi! Geniet ervan, wij vinden jullie echt super! Gaaf dat jullie dit mogen meemaken.

Blessings!

P.S. Felicitaties zijn aangekomen, dank namens Rhodé

opa en oma van Edwin

wat een reis hebben jullie gehad. Maar wat puur dat
affrkaanse leven, zeker wennen voor jullie.we zijn trots op jullie en zeker op onze kleinzoon van 18. Houd vol, we bidden voor jullie werk daar ver weg. groeten uit De Meern

Jeanine

Hoi lieve Bien,

Heel veel succes met alle dingen die op je pad komen, ik denk en bid voor je (jullie)!

Liefs, Jeanine

Brutus

Hé lieve zus,

wat klinkt het allemaal weer heerlijk bekend he? ;-)
Meid, je bent gezegend door je hemelse Vader samen met je team, Zijn oog is op jullie allemaal daar! En als je in deze tijd nog eens voor wat onmogeljkheden komt te staan, vergeet niet; dit zijn de mogelijkeheden voor onze God om wonderen te kunnen doen!!
You are in my parayers,

liefs je Brutus

Suzanne

Ha Steven!

Zo dat was een hele reis die je gemaakt hebt! Leuk om jullie verhaal te lezen! Bevalt het Afrikaanse leven, je hebt in ieder geval nog enige luxe lees ik :) Hoewel je behoefte in een gat te doen ook een hele ervaring is...Wens je nog heel veel plezier, geniet er van en Gods zegen!

Liefs, Suzan

Marieke

Lieve Jacobine,

Wat een heerlijk verhaal! Goed om te horen dat jullie zo veel kinderen mogen bereiken. Ik bid voor jullie en ik ben nu al benieuwd naar al je verhalen en foto's.
Gods zegen voor jullie allen.

Liefs, Marieke

Laura

Wat leuk om weer wat te horen van jullie!
Super dat er zoveel kinderen naar jullie toe komen!
Ik heb het verhaal met veel plezier gelezen!

Nog heel veel plezier daar!
Groetjes, Laura: Vriendin van Edwin.

Elselien

Hey Lies, Loon, Erwin en Jaap,

Leuk om jullie verhalen te lezen!
Cool dat het tot nu toe allemaal zo goed gaat!
Lekker hoor dat primitieve leven:P
Lies, de kerk was zeker helemaal geweldig?;)
Gods zegen toegewenst met de rest van het project!

X Els

Koen

Heey Edwin en de rest (sorry, ken alleen eddie),

ik zit hier op internet in het hotel in griekenland en dacht, laat ik eens kijken hoe het gaat met jullie! Ik hoor dat desondanks de barre omstandigheden, gat als wc bijvoorbeeld, jullie toch nog wel de moed erin houden en de mensen daar zoveel mogelijk helpen!
Ik vind het echt goed wat jullie doen.

Naja, griekenland is gewoon heel leuk... behalve dat ik nu zo rood als een tomaat ben.

In nederland ga ik de rest van de blog's bekijken! Veel plezier (en sterkte)!

Greetz
Koen

Tante Jozien

Wat een bijzondere ervaringen, om nooit te vergeten denk ik. Jullie bezoek is heel belangrijk daar voor de mensen, blijkbaar. Prachtig.
Ik vind het wel knap dat jullie met z'n 10-en een groep van 200 kinderen bezighouden.
Klopt het dat we maar 1 foto van een vliegtuig zien bij de 'eerste impressie' foto's? Of is er geen ruimte meer voor meer foto's?

Veel liefs,
tante Jozien en natuurlijk ook ome Paul

Bé & Ria en Dorinda

Ha William
wat fijn dat wij weer eens wat van jullie horen,en kunnen genieten van jullie verhalen, enorm veel bewondering voor wat jullie voor die kinderen kunnen betekenen.
wij hopen dat er nog eens meer foto,s bij zijn, wij blijven jullie volgen en wensen jullie Gods zegen toe in de komende weken
groetjes ons .

Corine

Hey Bientje,

Wat ontzettend leuk om al die verhalen en foto`s weer te lezen en te zien van wat jullie doen en beleven.
Ik lees wel dat je waarschijnlijk erg moet wennen aan de leefsituatie daar.
We wensen jou en je team Gods zegen en nog een hele fijne tijd!

Groetjes Marijn & Corine

Ruben

Hoi Steven en teamgenoten,

net terug uit de ardennnen en helemaal kapot van 5 uurtjes auto rijden, respect voor jullie overlevingstocht!! :-)

Gaaf om jullie verhalen te lezen en mee te leven! Mooie shirtjes ook, waar blijft die van mij?? (even plagen) Ik hoop dat jullie veel zegen ervaren en lekker kunnen blijven sporten en evangeliseren!

toevallig al iemand gesproken die mij kende???

grt. Ruben

pa en ma Verweij

Lieve allemaal, en natuurlijk vooral Erwin en Marlies,

Super leuk, dat we jullie zo kunnen volgen. Wij zijn net terug uit Friesland. Prima vakantie gehad, wel met wat meer luxe dan jullie vermoeden wij. Dat zal voor jullie wel af en toe afzien zijn, als je zo'n luxe en hygiënisch landje als Nederland gewend bent. Maar wel prachtig die reacties van de mensen daar en wat komen er veel kinderen op af, super! Leuk die foto van jullie met die kinderen! We zijn erg benieuwd naar jullie verhalen. Het zal voor jullie allemaal wel een hele mooie ervaring zijn, waar jullie nog vaak aan zullen denken. Wij wensen jullie nog hele mooie en goede weken toe en we blijven voor jullie allemaal bidden. Twee hele dikke kussen voor Marlies en Erwin, en voor de anderen een hartelijke groet, Pa en Ma Verweij

Pier en Thea

Hoi lieve Anneke,

we zijn net weer thuis van 'de Betteld" en hebben direct jullie verslag gelezen. Wat zullen jullie veel indrukken op doen.
We bidden jullie team heel veel zegen toe.

Liefs, Pier en Thea Berber, Jelmer, Auniek en Dette

sjoeke

Ik vind het fijn dat jullie allemaal in een huis kunnen slapen, primitief maar onderdak. Hou jullie taai. Gods zegen en ook heel veel plezier toegewenst, fijne zondag.

Groetjes en dikke kus van mama voor anneke en natuurlijk ook groeten aan het hele team en jullie gastheren en gastvrouwen.

Peter en Berthine

Ha bientje...
Leuk om de verhalen te lezen en foto´s te kijken! En wat betreft dat ontstressend, voor jou geen probleem toch:-)
We blijven je volgen en jij en je team zijn in onze gebeden! We wensen jullie een hele goede tijd en Gods zegen!
Groetjes uit gameren city!

Gerrit

Vanmorgen hebben we in de gemeente voor jullie en alle andere teams gebeden. Fijn dat jullie ons op de hoogte houden via deze blog. We kijken al uit naar de volgende foto's en verhalen.

Anniek Lolkema

Hallo,

Ik kijk nu weer even op jullie blog. En ik had gereageerd. Maar de foto is weg. Het was een foto met een vliegtuig er op, waar Anneke voor staat.

Ik vind het super om te lezen dat jullie zo veel al hebben mee gemaakt. En ik vind het het leuk om de Afrikaanse cultuur weer via de blog mee te krijgen.
Heel fijn een afspraak die 4 uur later begint, maar wel lekker Afrikaans.

Gods zegen.

Anniek

petra en stefan

heeey bien en marlies (ook voor de rest)

wat ontzettend leuk om jullie verhalen zo te lezen en de foto's te bekijken!!!
jullie doen goed werk en zullen vast veel mensen bereiken met jullie inzet!
Ik blijf de verhalen volgen maar ben benieuwd naar de verhalen die jullie hebben als jullie weer terug zijn!

Liefs Petra en stefan

Pake en Beppe (via Gerrit)

Ik stuur even een berichtje door van Pake en Beppe, voor Anneke. Zij willen je laten weten dat ze al meerdere keren geprobeerd hebben om zelf een berichtje te sturen? Pake en Beppe laten je weten: Wij denken vaak aan haar en Sietse en bidden voor hen.
Wij wensen hen de Zegen van onze Hemelse Vader.

Walter en Deborah

Ha vrienden,

Mooi te horen dat jullie zo'n gave tijd hebben daar!
Een vette zegen voor jullie!

Walter en Deborah

Sabine van Belle

Woooooooow wat een gaaf verslag!!!!
Dat klinkt als echt een hele indrukwekkende belevenis. Het lijkt me inderdaad soms wel vermoeiend, maar dat je er ook enorm veel energie van krijgt als je kijkt hoe goed jullie programma aanslaat! Super leuk om te horen! Ben blij dat het zo'n succes is!

Veel plezier nog daar en hopelijk gaan jullie nog meer mooie en bijzondere dingen meemaken!

Liefs, Sabine

Rachel Draijer

Wat vet gaaf man! Echt een cultuur shock natuurlijk! Ik ben benieuwd wat van wilde verhalen ik in Nederland zal horen!
Veel succes en Gods zegen!

Liefs, Rachel

Hanneke

Ha stoere zus!

Wat gaaf om zo'n verhaal te lezen!
Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier in Roemenie zoveel afleiding had dat ik niet heel de dag aan je gedacht hebt ;-)
Toch bid ik voor jou en jullie als groep. Voor jullie zelf (zo'n reis is niet niks!) en voor de mensen die op jullie pad komen.
Gaaf dat God door grenzen heen werkt!

Veel liefs van Hanneke

Maaike

he mensen!
wat gaaf om te lezen wat jullie doen!
ik hoop dat de verdere tijd ook zo bijzonder was!
enne Jaap en Ilona, we gaan jullie volgende week missen in de tent!!
liefs, Maaike